Loslaten en opruimen

Ben je chaotisch van aard en heb je moeite met opruimen? Of heb je moeite met spullen wegdoen, waardoor je kasten uitpuilen? Dan ben je niet de enige! Er zijn veel mensen die de vaardigheid van orde houden niet beheersen, waardoor hun leefomgeving een puinhoop is. Leven in een chaos is niet prettig, want door alle prikkels om je heen wordt het vaak ook chaotisch en druk in je hoofd. Ontspannen is dan moeilijk. In een chaotische omgeving raak je sneller afgeleid, waardoor het moeilijker is om de aandacht bij je taken te houden. En dat heeft weer frustratie tot gevolg. Daarnaast leidt chaos tot futloosheid, gebrek aan energie en overtuiging. Om moedeloos van te worden…

Voor wie is loslaten en opruimen bedoeld?

Het coaching traject loslaten en opruimen kan jou helpen als je:

  • steeds van goede wil bent om op te ruimen maar het je niet lukt 
  • meer overzicht en orde in je leef- of werkomgeving wilt hebben
  • hulp nodig hebt bij het leren onderscheiden wat wel en wat niet weg kan
  • hulp nodig hebt bij het afstand doen van spullen, kleding e.d.  
  • meer rust in je omgeving wilt creëren.

Werkwijze bij loslaten en opruimen

We beginnen met het inventariseren van wat je wilt bereiken. Wat is het dat je wilt opruimen en waarom wil je dat? Als jij bijvoorbeeld in staat wilt zijn om je leefruimtes op orde te houden, dan ga ik je dit stapsgewijs leren. Ik onderzoek met jou welke manier van opruimen het beste bij je past, zodat jij je eigen stijl kan ontwikkelen. Want als je het op je eigen manier kan doen, dan kan je het ook beter volhouden.  

Als je omkomt in allerlei spullen die je niet meer gebruikt, maar niet weet wat er wel en niet weg kan, dan leer ik je hoe je hier besluiten over kan nemen. Je kan dat dan zelf thuis toepassen, maar er zijn ook mensen die heel praktische coaching nodig hebben. Je kan dan spullen meenemen om met mij te onderzoeken wat er wel en niet weg kan, waarbij de uiteindelijke beslissing altijd door jou wordt genomen.
Heb je liever dat ik bij je thuis kom? Ook dat is mogelijk. Dan kun je meteen in je eigen omgeving leren hoe je kan opruimen en hoe je spullen kan wegdoen. 

Het resultaat van mijn coaching

Een opgeruimde omgeving geeft rust, overzicht en ontspanning, waardoor jij je energieker gaat voelen. Je bent tevreden over jezelf, waardoor je eigenwaarde en zelfvertrouwen toenemen. En het wordt weer een stuk leuker om vrienden en familie te uitnodigen.

Duur van dit coaching traject

De gesprekken vinden wekelijks plaats, 60 minuten per gesprek. Indien ik bij jou thuis kom, plan ik voor de gesprekken 90 minuten.

  • Het leren opruimen van spullen is een traject van gemiddeld  7 - 10 keer.
  • Het leren wegdoen van spullen is een traject van gemiddeld 10 - 15 keer.